Известие

Collapse
No announcement yet.

вентилация

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• вентилация

Здравейте колеги, имам следният проблем.
    Карам си алфата и преди няколко дни .. превкл. нещо мисля ел.клапан и турбинката спира да върти и съответно да духа. Минах през някаква дупка и се активира самостоятелно. Вчера, спирам до един магазин и като тръгвам не се вкл. турбинката и не вкарва въздух, натискам спирачката .. и хоп вкл. се .. а днес тръгвам за плаж и изобщо не тръгна .. дупки, спиране пускане .. няма.

Евентуално да ме посъветвате .. къде мога да проверя за слаба връзка и тн. Когато си карам със 110 примерно има въздушна циркулация .. но съвсем малка .. т.е. без турбинката, колкото влиза въздух от налягането.
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

вентилация

здр,колеги и аз от известно време го имам този проблем ин е мога да разбера от какво е

Comment

а пък на мен не ми бачка последната степен, но май по-добре да не го разглобявам преди да се прецака напълно
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '06

Comment

Колеги успях да си установя проблемът и най- важното за мен да го отстраня. Отворих филтъра на климатика под който се намира турбината. Видимо не забелязах, замърсявания .. следи от вода или мирис на горял колофон, лак и тн ... и реших да видя бушончето, което измерих и се оказа здраво. От там се запътих за буксата на самата турбинка, която изкарах и вкарах .. и проблемът беше решен.

JK - вероятно замърсяване на самият ключ нещо или изгоряла навивка на турбинката ... /предполагам/

Благодаря вс. пак за отг.

Comment

коя букса на турбинката къде се намира
          Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
          sigpic

Comment

от нешофиорската страна .. точно под жапката има една издадена овална форма ... гнездото на турбинката .. и там има една букса, която се вкл. в нея. Дори можеш да премериш инсталацията, дали пуска ток до самата турбина .. и евентуално .. по веригата .. да мериш на бушоните .. и тн.

но аз само я понатиснах и хоп .. чудо
            може и пътника, които ме съпровождаше него ден да я е ритнал без да иска.

Comment

Здравейте, а на мен ми се струва, че дори и при изправна система / за вентилация / вентилатора духа сравнително слабо -1-ва , 2-ра почти не се чуват. все пак духа де, но като го сравнявам с други коли е различно, особено четвъртата степен при другите е значително по силна.
              При вас как е ? ?.?. Благодаря Ви !
              Last edited by mordohy; d.m.y г., 20:33. Основание: Писане на маймуница!
              Alfa 145 1.4TS '98

Comment

Първоначално публикувано от krasvag Покажи съобщение
                здравейте, а на мен ми се струва, 4е дори и при изправна система / за вентилация / вентилатора духа сравнително слабо -1-ва , 2-ра почти не се чуват. все пак духа де, но като го сравнявам с други коли е различно, особено 4та степен при другите е значително по силна.
                При вас как е ? ?.?. Благодаря Ви !
                аз досега на повече от 2 не съм го пускал моя. то на 2 едвам го изтрайвам защото ми е силно, а на 4 вътре не се живее-става виелица
                по принцип колега на 1 и на 2 не се чува много моторчето когато духа и затова се създава илюзия че не духа ама си духа, ако няма друг проблем естествено иначе на 4 като почне да бучи тоя мотор и имам чуството че ще ме удари ротора всеки момент докато карам
                In God we trust, all others pay cash.
                Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Благодаря ти за отговора ves_v8 ... ще го видя, същност то и филтъра за купето е на близо 2 години, така че трябва да го сменя и него, въпреки,че винаги си е било така.
                  Alfa 145 1.4TS '98

Comment

За да не пускам нова тема,ще питам направо тук.Моят вентилатор взе много да свири,и мисля да го сменям.Та ако някои има снимки или линк с сники,какво точно се сваля,неке ги покаже,че не намерих из форум.
                    Става въпрос за 1.4 боксер,ако има значение .Мерси предварително

Comment

Първоначално публикувано от monie Покажи съобщение
                      За да не пускам нова тема,ще питам направо тук.Моят вентилатор взе много да свири,и мисля да го сменям.Та ако някои има снимки или линк с сники,какво точно се сваля,неке ги покаже,че не намерих из форум.
                      виж колега не съм на 100% сигурен ама съм чувал че почне ли за свири вентилатора значи е заминал и трябва да се сменя
                      In God we trust, all others pay cash.
                      Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                      Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Първоначално публикувано от monie Покажи съобщение
                        Не съм 100% сигурен дали се сваляше жабката. Пробвай първо без. Малко е криво мястото, но самата операция не е особено сложна. Като залегнеш отдолу, ще видиш мотора. Има едно застопоряващо винтче. Махаш го и завърташ целия мотор като за отвиване на гайка. Завърта се на около 1/4 оборот и пада надолу. Откачаш буксата (отзад е) и си готов за монтажа на новия.
                        Успех!
                        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Като тръгнах да разглабям,видях 4е е доста мокро там.оказа се че проблема ми е дошъл от запушена оточна дупка,която се намира под моторчето на чистачките.Водата се събирала,и е започнала да влиза през филтера на климатика.

Comment

Моят малко свири, само в най- големият студ зимата при -10 примерно .. и то докато позагрее колата. След това няма такива проблеми т.е. 1-2 седмици в годината.
                            На 4-та като го вкл. и го чувам как издухва прахоляците от въздуховодите

Comment

Working...
                            X